Vadaag krijgen jullie dit lekkere recept van mij…….
Bon Appetito….. Tagliatelle met gevulde kastanje champignons, kip, prei, Grana Padano , walnoot, knoflook, spekjes en dadels….
Wat heb je nodig??….
Tagliatelle 3 a 4 nestjes per persoon
Kipfilet… alhoewel ik hem optioneel vind, maar had dat toegevoegd voor mijn sportende man🏋🏽… ik eet het net zo lief zonder😬
Kastanje champignons
Prei
Ui en knoflook
Olijfolie en roomboter
Rucola
Spekjes
Kookroom
Walnoten en dadels
Grana Padano kaas
Verse zwarte peper
Verse bieslook en peterselie
Chardonnay ( kies wijn die je ook graag drinkt😬😊)
Hoe maak ik het?….
Het geheim van de overheerlijke smaken van dit gerecht, waarin je alle ingrediënten apart proeft.. is om alles apart te bereiden en daarna pas samen te voegen💪veel meer werk , maar dat is zeker de moeite waard!
Als je kipfilet gebruikt… snij deze in kleine stukjes en bak in olijfolie met zwarte peper en beetje zeezout… snijd en was ondertussen de prei en bak deze mee als de kip lichtbruin is…. zet dit apart.
Maak je kastanje champignons goed schoon en bewaar 2 stuks per persoon om te vullen, de rest snij je klein en bak je bruin in olijfolie met zwarte peper, afblussen met een scheut chardonnay…. voeg ze dan bij de kip met prei…… dat staat natuurlijk niet meer op het vuur!…..
Bak je spekjes bruin en bak daar even een paar in stukjes gesneden dadels bij op het laatst… een gedeelte hou je apart als garnering, de rest MET spekvet uit de pan voeg je bij de kip, prei en champignons……
Zet een pan met ruim water op voor de tagliatelle te koken en verwarm nu je oven voor op 190 tot 200 graden voor je champignons
Snij 1 grote ui en 1 bol knoflook klein…. smelt een goeie klont roomboter in je koekenpan op laag vuur en fruit hierin je ui en knoflook….
Rasp ondertussen je Grana Padano( grof!).. zet je walnoten klaar, snij een paar dadels in stukjes en hak of knip je verse bieslook en peterselie…
Kook je tagliatelle beetgaar
Als de ui met knoflook zacht is doe je daarvan een beetje in elke champignon die je apart had gehouden, leg ze op een bakplaat met bakpapier, grana Padano erin en besprenkelen met olijfolie( niet te zuinig he🤗) beetje verse zwarte peper
Zet die in de oven… ongeveer 10 minuten …..
Voeg nu je kip, prei enz bij de gefruite ui en knoflook, omscheppen, verwarmen en daar voeg je de kookroom bij…. heel even aan de kook brengen , dan op kleinste vuur en je tagliatelle erdoor scheppen…..
Haal je champignons uit de oven!!!!
Zet het vuur af en meng je rucola door je tagliatelle in de pan
Schep nu eerst je tagliatelle op je bord, zorg dat je van alles wat toevoegd uit je pan😬
Bestrooien met walnoten, je spekjes, stukjes dadel
Leg op rlk bord 2 gevulde champignons en top het geheel af met de verse bieslook en peterselie…..
Schenk een lekker glas Chardonnay erbij!….
Roep je gasten aan tafel en GENIET!!!!!!
Bon Appetite