Wat heb je nodig?…
Tagliatelle
Kastanje champignons
Stuk verse parmezaanse kaas
Walnoten
Rucola
Zeezout en verse zwarte peper
Sjalotje en een klein knoflookteentje
Kookroom
Ongezoute roomboter
Witte truffelolie
Walnootolie
Hoe maak ik het?…..
Snij 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook fijn en fruit dit zachtjes in een flinke klont roomboter..
Maak ondertussen je kastanje schoon en snij ze in plakjes.. een gedeelte van de champinons snij je wat grover, deze bak je later apart…
Voeg de champignons bij de gefruite ui en bak ze lekker bruin… blus af met een scheutje Chianti…
Laat dit eventjes inkoken…
Zet het vuur klein en voeg wat kookroom toe… goed roeren ondertussen en blijf room toe voegen totdat je een mooie dikte bereikt…..
Beetje zwarte peper en of zeezout toevoegen en je saus is klaar….
Zet deze aan de kant…..
Breng een pan met water aan de kook voor je tagliatelle… tel 3 a 4 nestjes per persoon….
Ondertussen spoel je je rucola af en schaaf je een flinke portie parmezaan……
Zet je walnoten klaar…..
Kook de tagliatelle beetgaar… niet langer want hij gaat nog even in de pan met saus….
Bak de grovere stukken kastanjechampignons nu mooi goudbruin …….maak af met zwarte peper
Spoel de tagliatelle af en laat uitlekken… verwarm de saus en haal hier de tagliatelle doorheen… voeg wat rucola toe ….
Maak je borden op… eerst de tagliatelle met wat saus… dan de gebakken champignons, de parmezaan.. de walnoten, de rucola en tot slot sprenkel je er wat truffelolie en walnootolie over……
Serveer er een lekker glas Chianti bij!🍷
Sucses gegarandeerd!!!
Bon Appetito👌
Tagliatelle Autunno
Het perfecte diner na een heerlijke boswandeling……..
Tagliatelle Autunno…. Herfst pasta
